Ik mag mijn ruimte niet delen

“Ik woon nu 2,5 jaar in de Derde Oosterparkstraat. Het is een leuke straat, lekker multi-culti, er is van alles wat te vinden. Nu zie het wel achteruitgaan, sinds zoveel panden worden gesloopt. Ik woon anti-kraak via Ad Hoc, net als vele anderen in dit blok. Toen ik er kwam wonen zag het er niet uit, ik moest veel schoonmaken, er hadden junkies in mijn huis gewoond. Verder heb ik hier heel fijn gewoond. Bij ‘t Blijvertje komen leuke sociale mensen, het is goed dat dit soort plekken er zijn. Overal in Amsterdam zie je leuke initiatieven verdwijnen, dat is echt zonde.

Met de organisatie (Ad Hoc) heb ik wel veel problemen gehad. Ik zit op de kunstacademie, daar studeren ook veel mensen uit het buitenland. Velen van hen hadden erg veel moeite met het vinden van een woonplek (niet ongewoon in Amsterdam). Aangezien ik genoeg ruimte had bood ik iemand een slaapplek aan, totdat diegene een kamer gevonden had. Ad Hoc, die elke twee maanden onaangekondigd in je woonkamer staat om te controleren, gaf me een officiële waarschuwing. Geen logees is de regel. Later sliep er iemand op mijn bank, kreeg ik weer een officiële waarschuwing. Ik heb zelf ook jarenlang veel moeite gehad met het vinden van een woonruimte, nu heb ik genoeg ruimte en mag ik het niet delen!”